Tukea henkilöille, joiden seksuaalinen kiinnostus kohdistuu lapsiin – SeriE-hankkeen loppuseminaari 19.11.

Sexpo-säätiön ja Kriminaalihuollon tukisäätiön yhteistyössä toteutetun SeriE-hankkeen (2018–2020) loppuseminaari järjestetään webinaarina torstaina 19.11.2020. Maksuton seminaari on suunnattu erityisesti sosiaali-, terveys- ja rikosseuraamusalan ammattilaisille ja terapiatyötä tekeville. Tilaisuus on avoin kaikille, jotka tarvitsevat lisätietoa lapsiin kohdistuvien seksuaalirikosten ennaltaehkäisevästä työstä. Webinaari järjestetään Zoomin välityksellä.

SeriE-hankkeessa tarjotaan tukea henkilöille, jotka ovat huolissaan lapsiin kohdistuvista seksuaalisista mieltymyksistään sekä koordinoidaan aihepiiriin erikoistunutta asiantuntijaverkostoa pääkaupunkiseudulla ja valtakunnallisesti. Webinaarissa tehdään katsaus hankkeen toimintaan vuosina 2018-2020 sekä kuullaan lapsikohteiseen seksuaalisuuteen erikoistuneiden asiantuntijoiden puheenvuoroja.

Tilaisuuden alussa kuullaan kokemuksia hankkeessa tehdystä asiakastyöstä. Kolmen vuoden aikana kiinnostus SeriE-hankkeen työtä kohtaan ja ymmärrys työn tärkeydestä on lisääntynyt. Hankkeen erityisasiantuntija Patricia Thesleff haluaa korostaa, että SeriE-hanke on ensisijaisesti lastensuojelullinen hanke:

“Lisäämällä asiakkaiden hyvinvointia ja opettamalla heille keinoja tulla toimeen lapsikohteisen seksuaalisuuden kanssa pyritään takaamaan se, että lasten seksuaalinen koskemattomuus olisi turvattu.”

Hankkeen toinen erityisasiantuntija Anna Kolster toteaa, kuinka tukipalvelussa on kohdattu alusta asti paljon asiakkaita eikä koronatilanne ole vähentänyt asiakastapaamisia. Päinvastoin, työskentely on tiivistynyt ja uusia yhteydenottoja on tullut jatkuvasti, mikä kertoo työn tarpeesta:

“Etätyöskentelyn avulla myös kauempaa tulevat asiakkaat ovat voineet osallistua tukipalveluun, mikä on mahdollistanut tuen tarjoamisen yhä useammalle henkilölle.”

Hankkeen verkostokoordinaattori Nita Taivaloja kertoo webinaarissa koordinoimansa asiantuntijaverkoston keskeisimmistä saavutuksista kolmen vuoden aikana.

“Ammattilaisyhteistyön avulla olemme pystyneet ottamaan suuria harppauksia eteenpäin erityisesti asiakkaiden hoitopolkujen suunnittelussa. Toivottavasti tämän työn myötä ennaltaehkäisevän tuen tarjoaminen henkilöille, joilla on riski syyllistyä lapsiin kohdistuviin seksuaalirikoksiin, ei olisi tulevaisuudessa vain kolmannen sektorin toimijoiden ja hankkeiden varassa”, Taivaloja toteaa.

Hanke on toiminut STEA:n myöntämällä rahoituksella vuosina 2018–2020 ja se on saanut oikeusministeriön jatkorahoituksen vuosille 2021–2022.

webinaarin ohjelma ja ilmoittautuminen

Lisätiedot:

Nita Taivaloja, verkostokoordinaattori
SeriE-hanke
Kriminaalihuollon tukisäätiö
nita.taivaloja@krits.fi
puh. 050 358 9281

#seriehanke #serieverkosto #mieltymyseioleteko #ennaltaehkäisy #äläjääyksin #STEAtekoja #STEAtukee