Rikoksettoman elämän tukisäätiön avoimet työpaikat

Osa-aikainen asiantuntija (50% työaika)

Etsimme RETSin Asiamiestoimintaan edunvalvonnasta ja vaikuttamistyöstä kiinnostunutta, osa-aikaista (50%) asiantuntijaa.

Rikoksettoman elämän tukisäätiö RETS työskentelee rikoksista tuomittujen, rikoksilla oireilevien ja heidän läheistensä kanssa. RETS on valtakunnallinen vaikuttaja, rikostaustaisten kuntoutuksen asiantuntija, rikostaustaisten ja heidän läheistensä edunvalvoja sekä tukipalveluiden tuottaja ja kehittäjä. Tarjoamme tietoa myös heidän kanssaan työskenteleville ammattilaisille sekä päättäjille.

Asiamiestoiminnan tavoitteena on turvata rangaistukseen tuomittujen ja heidän läheistensä palvelujen ja etuuksien saantia sekä parantaa asiakkaiden asemaa yhteiskunnassa. Asiamiestoiminnan asiantuntijat antavat asiakkaille oikeudellista ja muuta neuvontaa ja ohjausta sekä tekevät edunvalvontaa ja vaikuttamistyötä. Edunvalvonta ja vaikuttamistyö sisältää mm. konsultointia, kouluttamista, verkostotyöskentelyä, erilaisin työryhmiin osallistumista sekä lausuntojen laatimista lakiesityksiin ja työryhmämietintöihin. Asiamiestoiminnan asiantuntijat osallistuvat myös säätiön tekemään poliittiseen vaikuttamistyöhön.

Osa-aikaisen asiantuntijan tehtävänä on seurata ja kerätä tietoa toimintaympäristössä tapahtuvista muutoksista (mm. muutokset lainsäädännössä ja viranomaistoiminnassa), osallistua lausuntotyöhön sekä säätiön tekemään poliittiseen vaikuttamistyöhön.  Asiantuntija tekee myös pienimuotoisia selvityksiä asiamiestoiminnan tietoon tulleista muutostarpeista.

Hakijalta edellytämme ja toivomme

Asiantuntijalta edellytämme ylempää yliopistotutkintoa. Sopivia oppiaineita ovat esimerkiksi kriminologia ja yhteiskuntapolitiikka. Edellytämme asiantuntijalta myös perehtyneisyyttä rikosseuraamusalan kysymyksiin sekä kokemusta vaikuttamistoiminnasta. Eduksi katsomme sosiaali- ja terveyspalveluiden tuntemuksen, hyvät vuorovaikutustaidot sekä muun viestintäosaamisen.

Työntekijälle tarjoamme

Tarjoamme sinulle organisaation, jossa työskennellään ihmisarvoa kunnioittaen ja ennakkoluulottomasti sekä yhdessä asiakkaiden ja kumppanien kanssa parempaa tulevaisuutta kehittäen. Lisäksi tarjoamme monipuolisen tehtäväkentän ja tilaisuuden yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen.

Osaavassa n. 40 hengen työyhteisössämme pääset osaksi ainutlaatuisen asiantuntijuuden kokonaisuutta sekä nauttimaan kattavista työsuhde-eduista. Toimipaikkamme sijaitsee Helsingin Sörnäisissä, ja myös etätyöskentely on mahdollista.

Muut työtehtävään liittyvät tiedot:

Työaika: Työaika on 50 % kokoaikaisesta työajasta ja viikoittainen työaika on sovittavissa.
Työsuhteen kesto: toistaiseksi voimassa oleva
Sijainti: Optimaalinen sijoituspaikka on Helsinki ja sen lähialueet, mutta myös muut paikkakunnat voivat tulla kyseeseen.
Palkkaus: Palkkaus on yksityisen sosiaalipalvelualan TES:n mukainen ja sijoittuu palkkaluokkaan G30 (50 % työajalla 1761,85-2015,12 € /kk). Kokemus vaikuttaa palkan suuruuteen.
Hakuaika: Hakuaika päättyy 26.4. Haastattelut pidetään 30.4. ja 2.5.
Tehtävän aloitus: Tehtävä alkaa 1.6.2024 tai sopimuksen mukaan.

Lisätietoja antaa 22.4. RETS-asiamies Marjatta Kaurala, puh. 050 3447 582, marjatta.kaurala@rets.fi.

 

Työharjoitteluun RETSiin?

RETSissä on säännöllisesti harjoittelijoita ja opinnäytetyön tekijöitä erityisesti ammattikorkeakouluista, mutta myös muista oppilaitoksista.

Työharjoittelijat ovat yleensä sijoittuneet asumisen tukipalveluihin, Vertaistuki Redikseen, Lapsi- ja läheistyön, Nuorten toimintakeskukseen ja Raittilaan. Harjoittelu on mahdollista myös esimerkiksi viestinnän alan opiskelijoille.

Jos olet kiinnostunut opinnäytetyön tekemisestä tai harjoittelun suorittamisesta Kriminaalihuollon tukisäätiössä, ole ensin yhteydessä oman oppilaitoksesi harjoittelujen tai opinnäytetöiden vastuuopettajaan.

Harjoitteluihin ja lyhyisiin oppilasprojekteihin liittyvissä asioissa voit olla yhteydessä Annette Stadiukseen:

Annette Stadius
puh. 044 7768 946
annette.stadius@rets.fi

Voit myös kysyä harjoittelupaikkaa suoraan toiminnasta vastaavalta työntekijältä. Heidän yhteystietonsa löydät yllä olevien linkkien takaa. Avoimen hakemuksen voit lähettää osoitteeseen: toimisto@rets.fi