RETS-kodit

RETS-kodit tarjoaa tukiasuntoja rikostaustaisille, asunnon tarpeessa oleville ihmisille ympäri Suomen. Asunnot sijaitsevat pääkaupunkiseudulla.

Jos olet siis vailla asuntoa, kyllästynyt vankilakierteeseen, haluat pysyä erossa päihteistä ja muuttaa elämäsi suuntaa, tukiasumispalvelut on juuri sinulle. Ota oma elämäsi hallintaan ja lähde kuntoutumaan RETS-kotien tuettuun asumiseen.

Mitä tuettu asuminen tarkoittaa?

RETS-kodit tarjoavat tuettua asumista, mikä tarkoittaa sitä, että asunnon lisäksi tarjoamme konkreettista tukea asumiseen ja elämänhallintaan.

Kuvittele mielessäsi seuraava tilanne: Heräät aamulla omasta sängystäsi mukavassa vuokra-asunnossasi. Mikä on ensimmäinen asia, jonka huomaisit olevan toisin? Mitä hyvää siitä seuraisi? Huomaisiko joku muu muutoksen? Miten hän reagoisi?

Paljon kummallisia kysymyksiä, mutta me autamme sinua löytämään niihin vastaukset niin toivoessasi!

Mietimme yhdessä sinun elämääsi ja sinun toiveitasi. Meiltä saat apua ja tukea suunnitelmasi toteuttamiseksi, sinä itse vastaat toteuttamisesta. Yhteisenä tavoitteenamme on onnistunut asuminen ja mielekäs arki.

Voit myös hyödyntää RETSin muita palveluja, kuten Vertaistuki Redistä, Raittilaa, Nuorten toimintaa, Lapsi- ja läheistyötä, Asiamiestoimintaa ja Oppimisvalmennusta.

Asunnot ja hakeminen

Tukiasunnot ovat tavallisia yksiöitä ja kaksioita ja ne sijaitsevat ympäri Helsinkiä, Espoota ja Vantaata.

Asuminen tukiasunnoissa perustuu näiden kuntien kanssa tehtyihin sopimuksiin. Asuntoihin voi hakeutua olemalla suoraan yhteydessä omaan sosiaalityöntekijään.

Voit aina myös olla yhteydessä RETS-kotien sosiaaliohjaajiin. (yhteystiedot alla.)

Elämässä eteenpäin

Jossain vaiheessa et enää tarvitse tukea ja olet valmis siirtymään omaan, itsenäiseen asuntoon. Helpoin reitti omaan asuntoon on siirtyminen Y-Säätiölle, jonka kanssa teemme tiivistä yhteistyötä.

Kun asuminen meidän tukiasunnossamme on sujunut jonkin aikaa moitteettomasti, autamme sinua saamaan asunnon Y-Säätiöltä. Olemme vielä tarvittaessa tukenasi senkin jälkeen, kun asuminen Y-säätiöllä on alkanut.

Ota rohkeasti yhteyttä, mietitään asumisasioita yhdessä!

Ota yhteyttä

Annukka Saikkonen, vastaava sosiaaliohjaaja
annukka.saikkonen@rets.fi
puh: 050 4124309

Posti- ja käyntiosoite:
Kinaporinkatu 2 E 39, 00500 Helsinki

Vapautuvia asuntoja, vuokrasopimuksia ja muita vuokraukseen liittyviä asioita tai asumisen ongelmatilanteita koskevat yhteydenotot:

Leena Oikarinen, vastaava sosiaaliohjaaja
leena.oikarinen@rets.fi
puh: 044 7497242

Lyhyesti

  • Tukiasumispalvelut on tarkoitettu rikostaustaisille, asunnon tarpeessa oleville ihmisille.
  • Tukiasunnot ovat yksiöitä ja kaksioita kerrostaloissa Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla.
  • Asumisesta sovitaan aina oman kunnan sosiaalityön kanssa.