”Miirun isä on vankilassa” – oma kirja lapsille, joiden vanhempi on vankilassa

 Miirun isä on vankilassa -kirjan kansi, jossa kiharapäinen (piirroshahmo) tyttö vilkuttaa iloisen näköisenä parvekkeeelta

Kriminaalihuollon tukisäätiö on julkaissut 3–8-vuotiaille lapsille suunnatun kuvakirjan, joka on ensimmäinen vanhemman vankeutta lapsen näkökulmasta käsittelevä kuvakirja Suomessa.

Vanhemman vankeuden negatiivisista vaikutuksista lapsen elämään on kuitenkin tiedetty jo pitkään. Vankien lapsilla on lisääntynyt riski epäsosiaaliseen käyttäytymiseen, he kärsivät muun muassa häpeästä, leimautumisesta, omanarvontunteen menetyksestä ja syrjinnän kokemuksista. Lapset kokevat surua, eroahdistusta ja heillä on huono itseluottamus.

Kriminaalihuollon tukisäätiön perhetyön ammattilaiset työskentelevät päivittäin rikostaustaisten ja heidän läheistensä parissa.

”Me olemme kaivanneet tällaista kirjaa jo pitkään, mutta kun sitä ei ole ollut saatavilla, päätimme tehdä kirjan itse”, sanoo kirjan kirjoittaja, Kriminaalihuollon tukisäätiön perhetyön vastaava ohjaaja Noora Alanen

Kirja auttaa lasta tunnistamaan omia tunteitaan ja edistää tunnetaitoja. Kirja on myös puheeksi oton väline lasten vanhemmille tai lasten kanssa työskenteleville.

”Toivomme kirjan antavan lapselle samaistumispintaa omaan elämään ja sitä kautta myös lohdutusta sekä toivoa”, Alanen sanoo.

Kirjan on kirjoittanut Kriminaalihuollon tukisäätiön perhetyön vastaava ohjaaja Noora Alanen ja kuvittanut Anne Muhonen.

Kirja on tilattavissa maksutta: laheiset@rets.fi

 

Kuuntele Miirun isä on vankilassa -kirjan äänikirjaversio: