Barona Oy:n tuella aloituspaketteja uuteen kotiin

Kädet, jotka pitelevät kodin avaimia

Kriminaalihuollon tukisäätiö on saanut Barona Oy:lta 1000 euron lahjoituksen, jonka avulla hankitaan tarvikkeita uuden kodin perustamista varten niille asiakkaille, joilla muutto omaan kotiin on ajankohtainen.

”Jo valmiiksi heikommassa asemassa olevat ihmiset kärsivät usein eniten tällaisista haastavista ajoista ja nämä lahjoitukset koetaan todella merkitykselliseksi henkilöstömme keskuudessa”, Barona Oy:sta kerrotaan.

Lahjoituksen kohdentamisesta järjestettiin Kriminaalihuollon tukisäätiössä henkilöstön kesken äänestys, jonka perustella päätettiin hankkia kaksikymmentä kappaletta viidenkymmenen euron lahjakorttia oman kodin aloituspakettien hankkimista varten. Lahjakortit jaetaan niille säätiön asiakkaille, joilla tarve on suurin, iästä, sukupuolesta tai taustasta riippumatta.

Oma koti on olennainen osa rikoksettomaan ja päihteettömään elämään siirtymistä

Rikokseton ja päihteetön elämä ei ole helppoa kadulta käsin. Jos ihmisellä ei ole mitään paikkaa mihin mennä, hänen on hyvin vaikea päästä kiinni normaaliin arkeen.

”Jokainen voi vain kuvitella, mikä muutosmotivaatio itsellä olisi ilman asuntoa, kun pitää joka päivä miettiä missä ensi yön nukkuu. Kyllä se asunto on ihan ykkösjuttu, että on edes joku oma paikka minne mennä”, sanoo Vapautuvien asumisen tuen verkoston koordinaattori Marjut Mäkinen Kriminalihuollon tukisäätiöstä.

Kun asiakas saa omaan tilanteeseensa sopivan asunnon, siihen tarvittavan tuen ja taitoja asunnon pitämiseen, myös uusintarikollisuuden riski pienenee.

”Alkuun se koti on usein vain seinät ja katto. Suurimmalla osalla ei ole mitään omaa, ei huonekaluja, verhoja, mattoja, ei mitään sellaista, mikä tekee kodista kodin. Joskus asunnossa on vain yksi lamppu ja patja lattialla. Me pyrimme siihen, että kodista tulisi koti mahdollisimman pikaisesti, ja että asuminen lähtisi käyntiin mahdollisimman sujuvasti”, kertoo puolestaan vapautuvien asumisen asiantuntija Mia Juselius.

Kiitämme Barona Oy:ta lahjoituksesta ja työmme tukemisesta.