Kierteen katkaisijat -podcast on keskusteluohjelma rikoskierteestä ja erityisesti sen katkaisemisesta

 

Mitä rikollisesta elämästä irrottautuminen vaatii vankilakierteeseen joutuneelta itseltään, entä mitä se vaatii hänen kanssaan työskenteleviltä soteammattilaisilta? Kriminaalihuollon tukisäätiön uusi Kierteen katkaisijat -podcast on laadukas keskusteluohjelma rikoskierteistä ja erityisesti sen katkaisemisesta.

Kierteen katkaisijat -podcast on tarkoitettu erityisesti sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille, jotka kohtaavat työssään ihmisiä rikoskierteen eri vaiheissa. Kohtaamisia voivat joskus hankaloittaa ennakkoluulot, tiedon puute tai jopa pelko. Pahimmillaan seurauksena on, ettei rikoksesta tuomittu saa tarvitsemiaan palveluita.

Podcast tarjoilee niin konkreettisia työkaluja kuin myös tilaa pohdiskelulle ja ennakkoluulojen murtumiselle. Podcast täydentää ammattilaisten osaamista, sillä tätä asiakasryhmää käsitellään harvoissa alan opintokokonaisuuksissa omana erityisryhmänään.

Joka jaksossa kuullaan sekä ammattilaisen sekä kokemusasiantuntijan näkökulma aiheeseen, ja ohjelman juontaa toimittaja Aleksis Salusjärvi.

Podcast tähtää uusintarikollisuuden vähentämiseen tietoisuutta lisäämällä

Uusintarikollisuutta on mahdollista vähentää hyvinvointialueilla turvaamalla vapautuvien vankien pääsy tarvitsemiinsa palveluihin, esimerkiksi päihde- ja mielenterveyspalveluihin sekä sosiaalipalveluihin. Suomessa 60 % vankilasta vapautuneista uusii rikoksensa. Luku on korkea muihin Pohjoismaihin verrattuna.

Rikosseuraamusasiakkaan palveluntarpeiden moninaisuuden vuoksi on tärkeää, että sosiaali- ja terveysalan ammattilaiset paitsi tunnistavat palveluntarpeet, myös osaavat luoda toimivia palvelupolkuja, jotta valmiiksi vaikeassa elämäntilanteessa oleva rikosseuraamusasiakas ei joutuisi kulkemaan luukulta toiselle.

Podcast on kuunneltavissa Spotifyssa ja muilla maksuttomilla alustoilla – uudet jaksot maanantaisin

Kierteen katkaisijat -Podcast sisältää jaksot vankilasta vapautumisesta, päihde- ja mielenterveysongelmista, asunnottomuudesta, naisista rikosseuraamusasiakkaina, nuorista rikoksilla oireilevista ja rikosseuraamusasiakkaiden läheisistä. Sarjasta on julkaistu kaksi ensimmäistä jaksoa, uudet jaksot julkaistaan maanantaisin.

Kuuntele Spotifyssa: https://open.spotify.com/show/4s6ofaIvUjgqzvcaYDtJL8