Tukiasuntoja heti vapaana pääkaupunkiseudulla!

RETS Rikoksettoman elämän tukisäätiö omistaa 75 hajasijoitettua tukiasuntoa Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla. Asunnot on tarkoitettu rikostaustaisille henkilöille. Asunnot ovat yksiöitä ja kaksioita tavallisissa kerrostaloyhtiöissä. RETS tarjoaa asunnon lisäksi asukkaalle sosiaali- ja palveluohjausta asumisen onnistumiseksi.

Tällä hetkellä tukiasuntoja on useampia vapaana, mikä tarkoittaa sitä, että sopivan asukkaan löydyttyä asuminen sekä asiakkaan kanssa työskentely voidaan aloittaa heti.

Kenelle RETSin tuettu asuminen sopii?

RETSin tuettu asuminen on tarkoitettu vankilasta vapautuville tai rikoksilla oireileville, asunnon ja asumisen tuen tarpeessa oleville ihmisille. Asunnot sijaitsevat pääkaupunkiseudulla, mutta asiakkaaksi voi tulla mistä päin Suomea tahansa. Asuminen asunnoissa perustuu huoneenvuokralakiin.

Asuntoihin hakeudutaan ensisijaisesti oman hyvinvointialueen sosiaalityöntekijän kautta. Tuen tarve ja määrä arvioidaan aina yksilöllisesti yhdessä RETSin sosiaaliohjaajan, sosiaalityöntekijän ja asiakkaan kanssa.

”Rikostaustaisten asiakkaiden ongelmat ovat usein moninaisia ja kasaantuneita. Esimerkiksi päihdeongelmat, toistuvat rikokset ja vankilatuomiot sekä asunnottomuus yhdessä luovat kierteen, josta voi tuntua mahdottomalta päästä irti. Mahdotonta se ei kuitenkaan ole, sanoo RETS-kotien vastaava sosiaaliohjaaja Annukka Saikkonen.

RETS-kotien työntekijät auttavat asumisasioissa, mutta myös kokonaisvaltaisesti hyvän arjen saavuttamiseksi. Asiakkaita tuetaan ja kannustetaan itse aktiivisesti löytämään ratkaisuja omiin haasteisiinsa ja kuntoutumiseen.

Tavoitteena on onnistunut asuminen, ensin tuetusti ja sen jälkeen itsenäisesti. Asumisen tuen lisäksi asiakas voi myös hyödyntää muita RETSin monipuolisia palveluja.

RETS-kotien tuetun asumisen hinnat:

Perustuki 715€

  • 1 tapaaminen viikossa + yhteydenpito puhelimitse.

Intensiivinen tuki 1090€

  • 2-3 tapaamista viikossa + yhteydenpito puhelimitse TAI parityö 1krt/vko+ puhelinkontaktit.

Ota yhteyttä!

Vastaava sosiaaliohjaaja Annukka Saikkonen:
050 412 4309
retskodit@rets.fi

Vuokraustoiminnasta vastaava sosiaaliohjaaja Leena Oikarinen,
puh. 044 7497242
vuokraustoiminta@rets.fi

rets.fi/retskodit