Päihteettömät vertaistoiminnat


Päihde- ja rikoskierteen katkaiseminen voi olla vaikea tehtävä ilman tukea.

Keskeistä on löytää päiviin järkevä ja mielekäs sisältö. Vertaistoiminnat tukevat päihteettömän ja rikoksettoman elämäntavan rakentamisessa vapautumisvaiheessa tai vankilan jälkeen. Selvitä jo vankeusaikana yhdessä vankilan erityisohjaajan kanssa kotipaikkakuntasi järjestöjä. Vapautumisen jälkeen tietoa saat oman kunnan sosiaalityöntekijältä.

Päihteettömissä kohtaamispaikoissa yhdessäolo ja harrastaminen ovat mahdollisia. Näihin paikkoihin voit tulla viettämään raitista vapaa-aikaa.

Osa paikoista on tarkoitettu vankilasta vapautuneille ja osaan ovat tervetulleita päihdekuntoutujat, vaikka vankilataustaa ei olisikaan.

Paikoissa työskentelee ihmisiä, joilta saa apua ja neuvontaa esimerkiksi hankaliin viranomaisasioihin. Niissä saa myös vertaistukea toisilta rikostaustasta ja päihteiden käytöstä toipuvilta.

Useimmissa paikoissa voi myös kahvitella, lukea vaikka päivän sanomalehden ja käyttää nettiä. Rahaa ei tarvita.

Tarjolla voi olla myös toimintaa, kuten liikuntaa, ryhmiä ja retkiä.

Mielekkään vapaa-ajan vieton lisäksi järjestöissä voidaan etsiä asiakkaan kanssa väyliä työelämään. Monet järjestöt tarjoavat työhön valmennusta, kuten työharjoittelua, palkkatuettua työtä ja kuntouttavaa työtoimintaa.

Tutustu meihin!

Vertaistuki Redis
Kinaporinkatu 2 A 4 (summeri), 00500 Helsinki

Raittila
Kinaporinkatu 2 A 4 (Summeri Redis) 00500 Helsinki

Nuorten toiminta
Kinaporinkatu 2 C (sisäpiha), 00500 Helsinki