Velka-asioiden hoito vapautumisen jälkeen

Velka-asioiden hoito vapautuessa on mahdollista, mutta se sujuu harvoin ilman apua. Onneksi luotettavaa apua on tarjolla.

Hoida ensin arjen asiat kuntoon

Vankilasta vapautumisen jälkeen tärkeintä on saada ensin arki sujumaan. Normaaliin arkeen kuuluu:

  • asunto
  • tulot
  • laskujen maksun ja rahankäytön hallinta.

Vasta tämän jälkeen kannattaa lähteä etsimään lopullista ratkaisua velkaongelmaan. Muutoin velkakierre alkaa helposti uudelleen.

Velkojen selvittely sen sijaan ei ole koskaan turhaa. Ellet ole selvitellyt velkojasi jo vankilassa, katso neuvoja velkojen selvittämiseen Takuusäätiön sivuilta tai tilaa painettu Opas velkojen selvittelyyn täältä

Hae apua luotettavilta tahoilta

Hae apua heti kun siltä tuntuu. Ota yhteyttä maksuttomaan Velkalinjaan, puhelin 0800 9 8009, tai chattiin.

Henkilökohtaiseen neuvontatapaamiseen voit sopia aikaa soittamalla talous- ja velkaneuvontaan. Se on maksutonta ja saatavilla koko maassa. Hae apua myös jaksamiseen.

Velkajärjestelyn saamiseen kuluu yleensä aikaa. Sinä aikana voi ja kannattaa maksaa pikkuvelkoja pois, ellei se vaaranna arjen menoista selviytymistä.

Jos tuloistasi ulosmitataan, pidä sitä hyödyllisenä välivaiheena. Velkojen maksu ulosoton kautta osoittaa maksuhalua ja yrittämistä. Se katsotaan eduksesi, kun haet myöhemmin velkajärjestelyä. Siksi myöskään työllistymistä ei kannata vältellä ulosoton vuoksi.