Materiaalia lapsille ja nuorille

Tältä sivulta löydät lapsille ja nuorille tarkoitettuja materiaaleja, kuten oppaita, kirjoja, videoita ynnä muuta hyödyllistä. Materiaaleja voivat käyttää lasten ja nuorten itsensä lisäksi niin läheiset kuin ammattilaisetkin.

Miirun isä on vankilassa -kirja, -äänikirja ja tehtäväkirja

”Miirun isä on vankilassa” on kirja kaikille niille, lapsille, joiden vanhempi on vankilassa. Kuvakirja on suunnattu noin 3–8-vuotiaille lapsille. Kirja auttaa lasta tunnistamaan omia tunteitaan ja edistää tunnetaitoja, ja se on myös puheeksi oton väline lasten vanhemmille tai lasten kanssa työskenteleville. Kirjasta on tehty myös äänikirja videomuodossa. Lue lisää kirjasta.

Miirun isä on vankilassa -kirjan voi tilata osoitteesta: laheiset@rets.fi

Ruotsinkielisen  ”Majas pappa sitter i fängelse” -kirjan voi lukea ja ladata sähköisenä versiona, sekä katsoa ja kuunnella äänikirjana.

Miirun isä on vankilassa -äänikirja
Miirun isä on vankilassa -tehtäväkirja
Majas pappa sitter i fängelse -talbok
Majas pappa sitter i fängelse -ebok

TEhtäväkirjan kansi, jossa Miiru piirtää pöydän ääressä

Opas nuorelle, jonka läheinen on vankilassa

“Mitähän sille kuuluu nyt?” – oppaassa käsitellään vankeuden herättämiä tunteita ja ajatuksia sekä annetaan tietoa vankeudesta. 


 

Aiemmin julkaistuja videoita:

Isä vankilassa – kauanko mun pitää odottaa?

Kaksi nuorta kertoo elämästään, kun isä on ollut pitkään vankilassa

 

Millaista on, kun vanhempi on vankilassa:

 

800 000 ääntä

Children of Prisoners Europe -verkoston toteuttama animaatio. Euroopan unionissa elä arviolta 800 000 lasta, joiden vanhempi on vankilassa. Tässä kuulla heidän kokemuksiaan. Puhuttu suomeksi.