Tukea perheelle

Läheisen pidätys ja tuomio merkitsevät sitä, että perhe ja läheiset tarvitsee useimmiten tukea. Läheinen voi tarvita kriisiapua, kun hän saa tietää, että oma puoliso tai muu tärkeä henkilö on pidätetty tai tuomittu rikoksesta. Samalla hänen pitää järjestellä taloudellisia ja muita käytännön asioita. Lapsille pitää selittää, miksi yksi henkilö on yht’äkkiä poissa. Apua on kuitenkin saatavilla. Yksin ei tarvitse jaksaa. Voit olla yhteydessä suoraan Lapsi- ja läheistyön työntekijöihin, jotka kertovat sinulle lisää tukimuodoista.

Anastasia Lapintie
Lapsi- ja läheistyön vastaava
050 4124 016
anastasia.lapintie@rets.fi

Noora Alanen
vastaava ohjaaja
050 4478 051
noora.alanen@rets.fi

Katariina Soihtu
ohjaaja
050 4478 071
katariina.soihtu@rets.fi

Apua kriisiin ja jaksamisen pulmiin

Kriminaalihuollon tukisäätiön Lapsi- ja läheistyö tukee rangaistukseen tuomittuja ja heidän läheisiään. Asiakkaaksi voi hakeutua rikokseen tuomitun läheiset esim. puoliso, lapsi, vanhempi, ystävä tai muu läheinen, joka kokee tarvitsevansa apua.  Työntekijöille voi varata vastaanottoajan Helsingissä tai ottaa yhteyttä puhelimitse, kirjeitse, sähköpostitse tai Facebookin kautta.

Apua äkillisen kriisiin saa soittamalla kriisikeskukseen. Valtakunnallinen kriisipuhelin päivystää numerossa 09-25250111arkisin vuorokauden ympäri sekä viikonloppuisin ja juhlapyhinä klo 15.00–07.00. Kriisipuhelimeen voi soittaa nimettömänä. Puhelimessa vastaavat kriisityön ammattilaiset sekä koulutetut vapaaehtoiset ympäri Suomea.

Mikäli oman jaksamisen rajat alkavat tulla vastaan, kannattaa hakeutua perusterveydenhuoltoon lääkärin luo ja kertoa tilanteesta. Lääkärin tehtävänä on arvioida psyykkisen avun tarve ja ohjata tarvittaessa eteenpäin.

Sosiaalihuoltolain mukaan lapsiperheiden on mahdollisuus saada kotipalvelua silloin, kun se on välttämätöntä lapsen hyvinvoinnin turvaamiseksi. Myös lastensuojelu auttaa lapsiperheitä haastavissa elämäntilanteissa.

Tutustu myös näihin

Tukea vankien vanhemmille
Vertaistukea vankien vanhemmille.

Rikosprosessi läheisen näkökulmasta
Eri vaiheet, kuten pidätys, rangaistusaika ja vapautuminen, aiheuttavat erilaisia haasteita läheisille.

Opas vanhemmalle
Tapahtuneesta kertomiseen lapselle ja omasta jaksamisesta huolehtimiseen.

Miten voin tukea lasta?
Tietoa erityisesti perheen lasten tukemiseen.

Parisuhteen haasteet vankeusaikana
Mitä haasteita parisuhteessa voi ilmetä ja mistä niihin saa apua.

Perhe- ja parisuhdeleirit
Lapsi- ja läheistyön perheleirit on tarkoitettu vangeille sekä heidän puolisoilleen ja lapsilleen.

Oikeudet etuuksiin:  toimeentulotuki.

Linnalesken perjantai
Lue vangin puolison ”Sallan” tarina

Äidin kirje lastensuojeluun