Apua parisuhteeseen

Vankeusrangaistus tuo monenlaisia haasteita myös parisuhteeseen. Siinä tilanteessa, kun yhdessä eläminen takkuilee etkä tiedä, miten edetä parisuhteessasi, on aika olla yhteydessä ulkopuoliseen ammattilaiseen.

Rikoksettoman elämän tukisäätiön Lapsi- ja läheistyön parisuhdetyöskentely on tarkoitettu pareille, joiden parisuhteeseen rikosseuraamus tuo haasteita sen eri muodoissa.

Voit hakeutua asiakkaaksemme yksin tai puolisosi kanssa.

Parisuhdetyöskentelyn tavoitteena on selvitellä haasteita yhdessä ammattilaisen kanssa.

Tapaamisia voi olla 1-10 tilanteesta riippuen. Tapaamiset kestävät noin tunnin ajan. Jos tapaamisella on mukana molemmat osapuolet, on hyvä varata aikaa 1,5 tuntia.

Parisuhdetyöskentely voimavaraistaa parisuhdetta ja antaa tukea haastavien tilanteiden selvittelyyn. Tärkeä tavoite on myös sen pohtiminen, haluaako jatkaa parisuhteessa vai ei.

Lapsi- ja läheistyö antaa parisuhdeneuvontaa Solmuja suhteessa- kurssimenetelmän mukaisesti.

Kurssin tavoitteena on lisätä ymmärrystä parisuhteesta, oppia käsittelemään sekä yhteiseen menneisyyteen, että nykyisyyteen liittyviä tunteita. Kurssi auttaa tekemään ratkaisuja parisuhteen jatkon osalta. Kurssin jälkeen on helpompi puhua ja kuunnella sekä ratkoa eteen tulevia ristiriitoja ja sitä kautta keskusteluyhteys paranee. (Kataja ry)

Kurssi on 8-10 tapaamisen mittainen ja tapaamiskerrat kestävät noin kaksi tuntia kerrallaan.

Miten saan apua?

Lapsi- ja läheistyön vastaanottotila sijaitsee Helsingissä. Voit ottaa yhteyttä ja varata meiltä ajan liittyen parisuhteen kysymyksiin. Olemme laatineet myös oppaan Kestääkö? Kun parisuhteen välissä on muuri, jota voi käyttää itsenäiseen työskentelyyn

Neuvontaa saa myös ottamalla yhteyttä puhelimitse, kirjeitse, sähköpostitse tai Facebookin kautta. Kaikki palvelut ovat ilmaisia ja toiminta on valtakunnallista.

Tiedustelut

Noora Alanen
vastaava ohjaaja
050 4478 051
noora.alanen@rets.fi

Katso video Lapsi- ja läheistyöstä