Rikosseuraamusasiakkaan läheistyön verkosto

Rikosseuraamusasiakkaan läheistyön verkosto RAILI on perustettu vuonna 2008. Siihen kuuluu yli 130 jäsentä ympäri Suomea Rikosseuraamuslaitoksesta, kuntasektorin sosiaali- ja terveyspalveluista, seurakunnista sekä alan järjestöistä ja yhdistyksistä.

Verkostoon voivat liittyä kaikki rikoksilla oireilevien ja rikoksista tuomittujen sekä heidän läheistensä kanssa työskentelevät ammattilaiset. Verkoston jäsenenä pääset osallistumaan tapaamisiin ja saat sähköpostiisi ajantasaista tietoa sekä säätiön että yhteistyökumppaneiden toiminnoista.

Tavoitteet

Rikosseuraamusasiakkaan läheistyön verkoston tavoitteena on:

  • Koota yhteen rikosseuraamusasiakkaiden ja heidän läheistensä kanssa työskenteleviä ammattilaisia ja asiantuntijoita.
  • Koota ja levittää osaamista ja hyviä käytäntöjä perhe- ja lähisuhdetyöskentelystä.
  • Lapsi- ja perhetyössä esiintyvien epäkohtien esiin tuominen ja niihin vaikuttaminen.
  • Lapsi- ja perhetyöhön liittyvien koulutuksen kehittäminen.
  • Lapsi-, perhe- ja läheistyön profiilin kohottaminen.
  • Valtakunnallinen vaikuttamistyö

Verkoston toiminta

Rikosseuraamusasiakkaan läheistyön verkosto kokoontuu kaksi kertaa vuodessa, sekä Helsingissä että muualla Suomessa. Verkostolla on oma sähköinen uutiskirje, johon koordinaattori kokoaa ajankohtaisia asioita. Jäsenet voivat ilmoittaa myös omia tapahtumiaan uutiskirjeessä.

Verkoston koordinaattori
Noora Alanen
Vastaava ohjaaja, Lapsi- ja läheistyö
noora.alanen@rets.fi
050 4478 051

Kiinnostaako perhetyö ja lapsen oikeudet? Haluatko mukaan verkoston postituslistalle? Saat 2-4 kertaa vuodessa uutiskirjeen, jossa kerrotaan tulevista tapahtumista ja ajankohtaisista asioista! Ilmoittaudu: noora.alanen@krits.fi

Tutustu myös näihin

Kriminaalihuollon tukisäätiö kuuluu Children of Prisoners Europe -verkostoon, jonka tavoite on vankien lasten aseman huomioon ottaminen ja parantaminen.

Oletko huomannut tällä sivustolla olevat Lasten sivut ja kertonut niistä myös asiakkaillesi? Myös nuorille, joiden vanhempi on vankilassa, on omaa sisältöä.

Päivä kerrallaan -opas antaa tietoa rangaistuksista ja saatavilla olevasta tuesta. Oppaassa on oma osa läheiselle ja rangaistukseen tuomitulle.

Kerro tästä asiakkaille!