Rikoksettoman elämän tukisäätiö myy Kinaporinkatu 2:n kiinteistön

Historiallinen jugendrakennus Sörnäisten metroaseman vieressä osoitteessa Kinaporinkatu 2 vaihtaa omistajaa Rikoksettoman elämän tukisäätiö RETSin myydessä kiinteistön kotimaiselle kiinteistöihin erikoistuneelle Boa Groupille.

Kinaporin kiinteistö kuvattuna Vaasanaukiolta päin

Josef Stenbäckin ja Vilho Lekmanin suunnittelema Kinaporinkatu 2:n kiinteistö rakennettiin 1900-luvun alussa, Rikoksettoman elämän tukisäätiön (ent. Kriminaalihuollon tukisäätiön) edeltävää yhdistystoimintaa varten. Rakennus on tarjonnut mahdollisuuksia rikollisesta elämäntavasta irtautumiseen, majoitukseen, työelämään kiinni pääsemiseen sekä useita muita rikosseuraamuksesta vapautuneita ja heidän läheisiään tukevia toimintoja. Säätiö on vastannut myös kiinteistön huollosta ja vuokraustoiminnasta.

Kiinteistöllä on ollut merkittävä rooli vapautuvien vankien ja heidän läheistensä tukemisessa ja säätiön historiassa.

”Omien toimistotilojemme lisäksi olemme pystyneet järjestämään kiinteistössä asiakkaillemme asumisyksikön ja erilaisia palveluja kuten vertaisuuteen perustuvia kohtaamispaikkoja. Sen lisäksi olemme vuokranneet toimitiloja useille muille saman kohderyhmän kanssa toimiville järjestöille ja organisaatioille”, kertoo RETSin toimitusjohtaja Sanna Sunikka.

Viime vuosina Rikoksettoman elämän tukisäätiön tarpeet toimitilojen suhteen ovat muuttuneet mm. etätyöskentelyn lisääntymisen myötä. Tarvetta asuntolalle ei myöskään enää kiinteistössä ole, sillä RETSin asumispalvelut on järjestetty hajauttamalla tukiasunnot ympäri pääkaupunkiseutua. Muun muassa näistä syistä kiinteistön ylläpitäminen ei ole säätiön toiminnan kannalta olennaista.

”Tavoitteenamme on jatkossa keskittyä entistä vahvemmin omaan perustoimintaamme eli rikosseuraamusasiakkaiden ja heidän läheistensä aseman parantamiseen yhteiskunnassa, minkä kiinteistöstä luopuminen osaltaan mahdollistaa. Olemme iloisia, että historiallisesti merkittävälle kiinteistölle löytyi uusi omistaja, joka pystyy nostamaan sen ansaitsemaansa kukoistukseen”, Sunikka sanoo.

Näyttävä Kinaporinkatu 2:n kiinteistö oli ensimmäisiä kivitaloja koko Harjun ja Kallion alueella. Historiallisessa rakennuksessa on yhteensä n. 4 600 m2 asuin-, toimisto- ja liiketilaa. Uuden omistajan BOA Groupin tavoitteena on kehittää kiinteistöä valveutuneesti.

”Olemme erittäin tyytyväisiä käymämme prosessin lopputulokseen ja näemme kyseisen kiinteistökohteen täydentävän hienosti strategiaamme. Tavoitteenamme on huolehtia ja kehittää kiinteistöä mahdollisimman valveutuneesti, huomioiden kiinteistön historian sekä hienot tulevaisuuden mahdollisuudet. Kinaporinkatu 2 täydentää erinomaisesti BOA Group:n olemassa olevia kiinteistösijoituksia, kuten Aleksanterin Teatteri ja Kulosaaren Casino” toteaa hallituksen jäsen Pasi Raitala BOA Groupilta.

RETSin neuvonantajana kaupassa toimi Newsec Advisory Finland Oy.

”Oli ilo päästä toteuttamaan tämän historiallisen kohteen myyntiprosessi Rikoksettoman elämän tukisäätiölle. Kohteen kauppa osoittaa, että hyvän sijainnin ja vahvat fundamentit omaaville kohteille riittää kysyntää ja pääomia nykyisessäkin markkinaympäristössä. Hienoa, että pääsimme hyödyntämään laajaa markkinaosaamistamme asiakkaamme hyväksi ja saavuttamaan toivotun lopputuloksen”, sanoo Kalle Jaskara Newseciltä.

Kahden vuoden kuluttua uusiin tiloihin

RETS jatkaa kiinteistössä toimintaansa omistajan vaihdoksen jälkeen kahden vuoden ajan. Tänä aikana tavoitteena on löytää uudet, entistä paremmin säätiön tarpeisiin vastaavat toimitilat.

”Tulevaisuudessa meitä ja asiakkaitamme parhaiten palvelisivat energiatehokkaat, esteettömät ja helposti saavutettavat tilat Helsingissä, hyvien kulkuyhteyksien varrella”, Sunikka tiivistää.

 

Lisätietoja:

Sanna Sunikka
Toimitusjohtaja
RETS – Rikoksettoman elämän tukisäätiö

sanna.sunikka@rets.fi

+358405117999